Een ding is zeker...

Even leek het nog spannend te worden. Even leek de geschiedenis van de laatste competitiewedstrijd zich te gaan herhalen. In de eerste set van de derde en laatste wedstrijd van het bekertoernooi van de 4e klasse boog H4 een 6-3 achterstand zo maar om in een 14-8 voorsprong. Zou het dan toch weer…?

Niet dat H4 nog echt wat had aan een overwinning. Nee, het waren de spelers van Tamar 5, aanvankelijk op de tribune onderuit hangend en slechts met een half oog de wedstrijd volgend, die ineens vol aandacht van de wedstrijd tussen de Primo-teams waren. Bij elk punt van H4 nam hun enthousiasme toe. Zou het dan toch...? Bij een 2-0 overwinning van H4 zouden zij er namelijk onverwacht met de wisselbeker vandoor gaan. En als H4 de voorsprong in de eerste set kon vasthouden, wie weet wat er dan in de tweede kon gebeuren…

Eerder op de avond had Primo 5 met enige moeite, maar verdiend, van Tamar gewonnen. De nummer drie van de competitie was, mede geholpen door enkele opstellingsfouten bij de studenten, met 23-21 in de eerste set van 20 minuten, en 23-17 in de tweede, verslagen. Tamar had zich daarna gerevancheerd door met ruime cijfers van Primo 4 te winnen. De kampioen in de 4e klasse kwam geen moment echt in de wedstrijd, keek al vlot tegen een ruime achterstand aan, en wissels en time-out boden geen soelaas. De setstanden 26-16 en 29-19 spreken boekdelen. Na die wedstrijd had Primo 4 slechts nog een theoretische kans om zelf de beker te winnen, maar het kon het H5 natuurlijk wel nog een keer erg lastig gaan maken. Geconcentreerd spelend namen ze een mooie voorsprong. Zou het dan toch...?

Maar bij die 14-8 vond Primo 5 het welletjes. In een paar servicebeurten was de achterstand weggewerkt, 18-18, en in de laatste vijf minuten denderde het team met een scherpe opslag en attent blok over de clubgenoten heen. De zoemer ging bij 31-20, en dat betekende bekerwinst voor heren 5. De tweede set tussen de Primoteams was slechts nog voor de eer, en omdat de wil bij H5 om te winnen een stuk groter was dan die bij H4 werd het overtuigend 27-18.

Een ding is zeker… Primo wint de beker! Twee zelfs, want na afloop in de kantine konden beide teams trots op de foto, H4 met de kampioenstrofee, en H5 met de Runner-up wisselbeker. Wat een seizoen!

 

De eerste set is binnen, een ding is zeker...!

 

De bekerwinnaars; Primo 5

 

De kampioenen: Primo 4