Donderdag, 22:00, Genderbeemd

Om half tien begonnen Primo en ABC aan hun beslissende wedstrijd. Enigszins onopgemerkt, want de meeste aandacht ging nog naar veld 3 waar de wedstrijd tussen heren 4 en heren 5 tot halverwege de laatste set gevorderd was. De strijd om het kampioenschap in overgangsklasse was ook al weken bijzonder spannend, een maand eerder maakten nog zes teams kans op de eerste plaats. Daarvan waren er na de overwinning van ABC op Pegasus twee dagen eerder deze week nog twee over, en juist die stonden deze avond tegenover elkaar in de Genderbeemd. Waarbij de uitgangspositie nogal ongelijk was: Primo moest met 4-0 winnen, ABC had aan een set genoeg.

Nu hadden de mannen van Primo 1 bij hoog en laag lopen verkondigen dat een kampioenschap ten allen tijde voorkomen diende te worden, vooral vanwege de bijkomende promotie naar de hoofdklasse, maar toen wij ons halverwege de eerste set bij de andere supporters voegden stond het zomaar 16-12 voor de thuisploeg. Ondanks het gemis van vier spelers, maar mede dankzij drie invallers en met Markus in de rol van libero, bood Primo de tegenstander meer dan goed tegenstand. Sterker nog, mede dankzij de extra aanvalskracht van Sander won Primo overtuigend met 25-21 en daarmee werd het eerste kampioenspunt van ABC weggepoetst.

ABC bleek een ervaren team met een erg hard slaande aanvaller, maar met misschien ook wat kampioensstress en met de wedstrijd van dinsdag in Reusel nog in de benen, dus ook in de tweede set had Primo lange tijd een kleine voorsprong.  Zou het dan toch… Maar nee, het ging goed tot 22-20, toen nam ABC de regie over en met weer een imposante klap zorgde de hoog springende buitenaanvaller voor het winnende punt. De spelers van ABC konden aan een rondedansje beginnen, toegejuicht door een zestal zichtbaar opgeluchte toeschouwers op de tribune.

ABC was dus kampioen, en Primo kon zich gaan richten op het behalen van de derde plaats; tweede worden was bij voorbaat onmogelijk vanwege het betere saldo van PBF. De derde plaats zou kwalificatie betekenen voor het bekertoernooi in Geldrop, en om dat te bereiken moest Primo minimaal gelijkspelen. Het publiek ging er dus nog maar eens achterstaan. De eerste poging lukte niet: de derde set ging, opnieuw met 22-25, naar ABC, maar in de vierde set speelde Primo zich frivool al snel naar een ruimte voorsprong, bij ABC was het beste er nu ook wel af. Als dank voor zijn beschikbaarheid als invaller mocht Bas op het laatst nog even het veld in, en hij scoorde meteen het beslissende punt. 25-16, dus 2-2, Primo 1 eindigt als derde, en dat was een passende afsluiting van een zeer memorabele finaleweek!