Vakantie!

Om 23:15 stipt fluit de scheidsrechter de wedstrijd af. Het licht in de zaal brandt nog op volle sterkte, de set is pas tot 21 punten gevorderd. Maar wat geeft het, dit zouden we toch niet meer goedmaken, en bovendien, sommige schouders, nekken, knieën en achillespezen vinden het wel genoeg geweest, we zijn ook de jongsten niet meer. Het seizoen voor H2 zit erop.

Als eerste team van VC Primo heeft H2 al zijn wedstrijden van het seizoen 2022/2023 gespeeld. En gefloten. Uniek is daarbij dat dit zich allemaal in de wintertijd heeft afgespeeld (zie "Valse start"). Na een goed begin volgde eerst een inzinking van vijf verloren wedstrijden, met een laatste plaats tot gevolg, en daarna een herstel met overwinningen op ABC en Best en een gelijkspel tegen MVC de Hangar, zodat we voor de laatste wedstrijd al zeker zijn van het behoud van de 1e klasse. Die laatste wedstrijd is tegen Tamar, het sterkste team in deze poule. De kampioen.

Tenminste, dat suggereert een voorsprong van 9 punten met nog twee wedstrijden te gaan, maar zelf willen ze er nog niet aan: als ze de beide resterende wedstrijden met 4-0 verliezen, en ze vergeten te gaan fluiten, en DKJO wint twee keer met 4-0, dan kan het op puntensaldo nog misgaan. Eén setje hebben ze dus nog nodig, vanavond, en dat setje lijken ze meteen binnen te gaan slepen: door een paar misverstanden in onze verdediging neemt Tamar al snel een voorsprong van een punt of vijf. Maar aan het eind van de set gaat het bij ons steeds beter lopen, terwijl de studenten toch wat kampioensstress lijken te hebben. Bij 22-22 komen we langszij, en ondanks een time-out van de tegenstander knokken we ons naar een 25-23 zege. Met dezelfde score winnen we ook de derde set, waarin we bijna de hele tijd een kleine voorsprong hebben en het een tijdje lijkt of we dit seizoen vrijwel elke week met het hele team getraind hebben.

Toegegeven, er zijn nog twee sets gespeeld die avond. Om dit stukje niet te lang te maken zullen we het daar echter maar niet meer over hebben. Het hoeft ook niet, het is volbracht, het is mooi geweest. Tamar is kampioen, wij zijn zesde in de 1e klasse, H2 kan op vakantie. Tot in september!